Sedum cassette maakt je dak groen maken onwijs gemakkelijk

Je dak groen maken was nog nooit zo eenvoudig, door onze sedum cassette wordt het aanbrengen een simpele klus. Waar je bij sedum matten nog voor een ondergrond moet zorgen en er dus gehecht moet worden aan de ondergrond, is dit bij een sedum cassette niet nodig. Al het groen zit verpakt in handige bakken, deze bakken zet je op de grond en laat je op elkaar aansluiten. Een kind kan de was doen, en jij profiteert van de voordelen.

Het aanleggen van een groen dak wordt met de sedum cassette binnen enkele uren voltooid. Dit ligt vanzelfsprekend wel aan de grootte van het platte dak. Het hebben van een natuurlijk dak heeft enorm veel voordelen, en niet alleen voor het oog. Dat een groen dak er mooier en natuurlijker uitziet, dat hoeven we je niet te vertellen. Er is echter meer dan alleen het uiterlijke aspect, die voordelen zijn nóg leuker.

Sedum cassette: goed voor de natuur

In de stad wordt het aantal vierkante meters groen steeds schaarser, we bouwen maar door en de natuur wordt op de tweede plek gezet. We moeten speciaal naar parken om ervan te kunnen genieten. Wanneer je kiest voor een dak vol sedum cassettes zorg jij voor extra CO2 opname, en bij neerslag voor een extra opvang van het water. Een dak vol sedum cassettes is bovendien een lust voor het oog.

Ook de biodiversiteit krijgt een impuls door jouw groene dak. Er groeien onder andere bloemen op je dak, deze trekken bijen en andere insecten aan. Het leven wordt gestimuleerd!

Betere leefomgeving voor jezelf door sedum cassette

Je hoeft niet alleen naar de dieren om je heen te kijken, ook je eigen leefomgeving wordt beter met een groen dak. De sedum cassette houdt namelijk vocht vast, daardoor wordt het riool ontlast en is er minder kans op ontstoppingen. Daarnaast nemen ze CO2 op en zetten dit om in zuurstof, dat is pas aangenaam in een stad vol gassen. Ook wordt het gehalte fijnstof verminderd, nog een fijne verbetering.

En zelfs voor je buren is het een genot: de sedum cassette houdt geluid en warmte tegen. Minder geluidsoverlast en een heerlijk koel huis in de zomer, minder stookkosten in de winter, hoe fijn is dat?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Of wil je direct een afspraak maken om sedum cassette aan te leggen op jouw dak?Neem contact met ons op!

Uwgroendak laten aanleggen
Zelf aanleggen                        
Subsidie

Liever persoonlijk advies?We helpen je graag verder

Offerte Aanvragen?
Binnen 1 werkdag een scherpe prijs