Klantenservice

Hieronder vind u een overzicht van de meest gestelde vragen.

Veelgestelde Vragen

Afhankelijk van de opbouw (pakketkeuze in ons geval) waar u voor kiest, varieert het gewicht van een groendak tussen de 50kg/m² en 100kg/m².

UWgroendak kan het hele jaar door worden aangelegd, alleen wanneer het vriest is het niet mogelijk en onveilig om op het dak te zijn.

Wij adviseren om zo snel mogelijk na levering te gaan verwerken, maar uiterlijk 24 na levering. Wordt u levering bezorgd tijdens zeer warm / droog weer, zullen wij u vooraf op de hoogte brengen maar zal het Sedum zo snel mogelijk verwerkt moeten worden en anders in iedergeval van de pallet afgehaald moeten worden en uitgerold zodat er weer licht en lucht bij kan.

Het grote verschil zit hem in dat een tray veel gemakkelijker is in aanleg dan een dakpakket. Een tray is een bakje van ongeveer 50 bij 50 cm. Bij een dakpakket werk je met drie losse lagen.

Dan krijg je een email met een handleiding met de aanleginstructie. Heb je aangegeven bij het bestellen wanneer je het wil laten leveren? Dan zullen wij dit voor je bevestigen. Bij geen aangegeven leverdatum zullen wij contact met je opnemen.

Ja zeker, dat is mogelijk op twee verschillende manieren. We zouden langs kunnen komen, en dan vertellen we alles over groene daken. Op dat moment kun je je inschrijven. Je samen overeenkomen of je het met het collectief aanlegt of dit laat uitbesteden door UWgroendak.

Het voordeel van een sedumtray t.o.v. een dakpakket is dat een sedumtray gewoon in het bakje blijft zitten. Als er dan toch iets misgaat kun je de tray er af halen, het probleem aanpakken en de tray weer terugplaatsen.

Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende soorten sedumpakketen zijn die allemaal verschillen van gewicht.

Omdat we dan voldoende grind kunnen leveren om rondom de koepels of dakranden te plaatsen.

Leoni, 32 jaar. Ik heb 8 jaar geleden gesolliciteerd bij een van de grootste sedumkwekerijen. Daar ben ik gestart als manusje van alles. Omdat ik geen opleiding had gewerkt. De bedoeling was daar 2 jaar te werken, dat werd 8 jaar. Uiteindelijk heel veel geleerd, over de opbouw, wat werkt wel en wat niet, de binnendienst, buitendienst etc. Zo heb ik mijn ervaring opgedaan en kreeg ik interesse om de particuliere markt te vertegenwoordigen.

Het oppervlakte wordt gemeten tussen de dakranden. Meet de lengte en de breedte hiertussen op en vermenigvuldig deze waarden met elkaar.

Er zijn een aantal dingen die kunnen helpen bij het toetsen van de dakbelasting:

  • Wanneer er grind op het dak ligt of heeft gelegen dan kun je er vanuit gaan dat het dak een permanent extra dragend vermogen heeft van ongeveer 100kg/m². Ruim voldoende voor een groendak die op circa 75 kg/m² zit (ons medium-pakket);
  • Is dit niet het geval maar heeft u tekeningen van het betreffende dak, een constructieberekening of zijn de balken zichtbaar. Dan kunnen wij doormiddel van een toetsingsprogramma (gemaakt door onze vaste constructeur) een toetsing afgeven voor het draagvermogen van uw (toekomstige groen)dak (maak. hiervoor gerust een afspraak);
  • Is dit allemaal niet mogelijk dan kunnen we uitwijken naar het lichtgewicht systeem. Deze is in principe op elk dak toepasbaar wanneer men met twee personen om 1m² dakoppervlakte kan staan.

Wel geschikt!
  • Dakconstructie met EPDM of Bitumen (ook wel dakleer of mastiek genoemd)
  • Betondaken
  • Daken tot 45 graden helling
Niet geschikt! (tenzij er eerst aanpassing worden gedaan).
  • Golfplaten, tenzij deze van Eternit zijn en er voldoende balken onder zitten (en voldoende dik zijn)

Waarom niet? Golfplaten zijn vaak te zwak om daar nog extra gewicht op aan te brengen.

  • Zinken daken

Waarom niet? Een zinken dak kan niet tegen de organische zuren die uitspoelen, daarnaast is zink niet voldoende waterdicht wanneer er een constant vochtig materiaal bovenop ligt.

  • Dakpannen daken (oude pannen moeten er af, en het dak moet geheel voorzien worden van een dakbedekking)
  • Sandwichpanelen

Doe-het-zelf

Wanneer u van voornemens bent het dak zelf aan te leggen, kunnen wij u verder helpen in de webshop. www.uwgroendak.nl/webshop. Komt u er niet uit?! Geen enkel probleem, bel of mail ons gerust zodat wij u verder kunnen helpen met het juiste doe-het-zelf-groendak-pakket. Tel: 030 87 89 951 of info@uwgroendak.nl .

Verzorgde aanleg

Wilt u graag een prijs ontvangen voor een volledig verzorgde aanleg? Dat kan! Vul ons offerteaanvraag formulier op de website in (www. https://www.uwgroendak.nl/laten-aanleggen/ ) en wij komen zo snel mogelijk bij u terug met een prijsvoorstel voor de aanleg van UWgroendak.

Jazeker! Het onderhoud van UWgroendak bestaat uit:
– Tweemaal per jaar (medio april & september) onderhoud;
– Randafwerking schoonmaken van planten;
– Controle van de aanwezige hemelwaterafvoeren;
– Ongewenste beplanting en opkomende boomscheuten verwijderen;
– Aanvullen van Sedumaarde op naden en aansluitingen;
– Reparatieplekken tot 10% van het dak;
– Bijmesten met Sedumonderhoudsbemesting.

Ziet u het zelf niet zitten om het onderhoud van UWgroendak te doen? Geen probleem, u kunt zowel op afroep als contractueel voor 1-, 3- of 5 jaar het onderhoud van UWgroendak door ons laten uitvoeren.

Bij langere periode van droogte raden wij aan om het Sedumdak te bewateren. Ons advies is wanneer het langer dan 2 tot 3 weken droog is om éénmalig de tuinsproeier te maken, het dak (afhankelijk van de grote) te sproeien zodat alle lagen weer verzadigd zijn, en het dak er weer voor een aantal weken tegenaan kan.

Ja, u kunt op het groendak lopen. Wanneer u het dak wil onderhouden, of uw ramen moet zemen is het geen enkel probleem om op het dak te lopen (tenzij het Sedumdak is bevroren). Wanneer u een trapje op het groendak zet, is ons advies om hier een plankje onder te leggen zodat het gewicht van de pootjes wordt verdeeld over de plank i.p.v. in het groendak steekt en schade maakt.

Als u het sedumdak toepast op een degelijke, waterdichte dakbedekking kan er geen lekkage ontstaan. Een beschermvlies voorkomt beschadiging van de dakbedekking en is wortelwerend. Daarnaast is het van groot belang dat u (wanneer u UWgroendak zelf aanlegt) niet in de dakbedekking snijd.

Vogels gebruiken de losliggende stukjes (bijvoorbeeld kokos) voor hun nesten en zoeken / halen insecten uit UWgroendak. De ervaring heeft geleerd dat dit vaak snel na de aanleg van uw groene dak gebeurd. Hierdoor komt het soms voor dat het groendak word ‘beschadigd’, dit is meestal niet erg, want het is makkelijk (zelf) te herstellen. Door een glimmende CD op een stokje op uw groendak te zetten, voorkom je vogels op het dak.

Soms zijn er katten die uw groendak als kattenbak zien, niet fijn! In deze situatie worden soms visdraden of netten over het groendak heen gespannen. Ook helpen middelen als koffiedik, kattenschrik en / of geluidsapparatuur.

Offerte Aanvragen?
Binnen 1 werkdag een scherpe prijs