Garantie en Onderhouden

Een groendak is onderhoudsarm. Wat betekent dat het dak tenminste een keer per jaar onderhoud nodig heeft. Het onderhoud bestaat uit de volgende onderdelen.

Inspecteren

Door de wind of vogels kan er zaad UWgroendak inwaaien. Dat is op zichzelf geen enkel probleem, maar het word vervelend zodra er onkruid naar boven komt. Daarom is het belangrijk om tenminste één keer per jaar het groendak te inspecteren op onkruid en andere zaden die niet thuis horen in een groendak.

Bemesten

Wij adviseren om twee keer per jaar te bemesten tussen april en september. Advies is om dit de komende jaren te blijven herhalen. UWgroendak kunt u een reminder sturen als dat gewenst is voor de aanschaf van dit kunstmest.

Bewateren

Een goed gewortelde sedum-mix-mat heeft weinig extra water nodig. Alleen gedurende lange tijden van droogte kan de mat wat extra hulp gebruiken. De mat gaat in een soort overlevingsmodus en dat is zichtbaar door een overwegend rode kleur. In zo’n geval kunt u de mat even goed nat maken. De substraatlaag houdt het niet-direct gebruikte water goed vast en zo zal de mat weer langere tijd vochtig zijn.

Sedumplantjes kunnen daarnaast heel lang voedingsstoffen bufferen en kunnen goed tegen verschillende seizoenen. Een sedumplantje groeit langzaam en groeit niet hoog, je hoeft het niet te maaien. Je kunt de groei van het sedum zoals gezegd een boost geven door het te bemesten tussen april en september. Deze langwerkende meststof kun je bij ons bestellen (vul contactformulier hieronder in). Één kilo is voldoende voor het eenmalig bemesten van 40 m2 groendak.

Een vraag over garantie en onderhouden?

Offerte Aanvragen?
Binnen 1 werkdag een scherpe prijs