Met een sedumdak de stad wat groener maken  

In de stad blijven we maar bouwen, er moet meer en meer bij. Er is meer vraag dan aanbod, steeds meer mensen willen naar de stad. Het is the place to be. Geen slechte gedachte, er is namelijk onwijs veel te doen in de stad. Maar er is wel een grote maar; al dat bouwen gaat ten koste van het groen. Meer beton, minder groen. Niet best, maar met een sedumdak wordt alles (een beetje) beter.

In grote metropolen over de hele wereld zien we betonnen jungles ontstaan waar ieder teken van leven meteen met de grond gelijk wordt gemaakt. Beton, beton en nog eens beton. De grote steden in ons land gaan ook die kant op, maar niet als jij kiest voor een sedumdak. Met een sedumdak maken we steden weer groener en we maken er een nóg fijnere leefomgeving van.

Sedumdak

Meer zuurstof door een sedumdak

Ja, dat lees je goed. Het is wellicht lastig voor te stellen, maar een sedumdak draagt bij aan de kwaliteit en het gehalte zuurstof in haar directe omgeving. Door de planten in de sedum matten en sedum cassettes wordt CO2 opgenomen en omgezet in zuurstof, jij profiteert daarvan. Daarnaast wordt het gehalte fijnstof in de lucht verminderd. Er is dus niet alleen meer zuurstof te vinden in je omgeving, deze zuurstof is ook nog eens schoner. Hoe lekker is dat!

Een sedumdak zorgt voor meer leven

Op een dak, daar vind je maar weinig dieren. Dat is wat veel mensen denken, maar wat dacht je van de vogels? Zij kunnen eindelijk rustig ergens landen, zonder dat ze uit hoeven te kijken voor auto’s, fietsers of lopende mensen. Daarnaast trekt een sedumdak bijen aan, de bloemen die er groeien dienen namelijk als voedingsbron. De biodiversiteit wordt verbeterd en je zorgt ervoor dat deze dieren een fijne leefomgeving kunnen creëren in de hectische stad.

Sedumdak eenvoudig aan te leggen

Zijn er dan helemaal geen nadelen? Nee, die zijn er niet. Zelfs de aanleg van een sedumdak is snel geregeld. Vaak zijn onze collega’s al binnen een dag klaar, soms zelfs in een dagdeel. Dit hangt af van de grootte van het te bedekken dak, en de keuze in materiaal. Onze professionals weten hoe een sedumdak aan moet worden gelegd en kunnen advies geven in de manier van bedekken. Ga je bijvoorbeeld voor sedum matten of cassettes?

Kies voor een sedumdak en maak je omgeving wat gezonder én mooier. Wil je meer informatie of een afspraak maken voor het aanleggen van een sedumdak? Neem contact met ons op of klik op een van onderstaande links!

Wat is sedum eigenlijk?
Onderhoud
Meest gestelde vragen

Liever persoonlijk advies?We helpen je graag verder

Offerte Aanvragen?
Binnen 1 werkdag een scherpe prijs