Maak je huis wat groener met sedum matten

In de stad wordt het grijzer en grijzer, er wordt alsmaar bijgebouwd. We moeten tegenwoordig zelfs de hoogte in, er is bijna geen ruimte meer. Door de toenemende wens om in grote steden te wonen worden huizen duurder en het groen wordt schaarser. Nu is een groot deel van Nederland nog wel groen, maar in de randstad is er steeds minder groen te zien. En dat vinden wij jammer. Gelukkig kan jij er wat aan doen: sedum matten plaatsen op je dak.

Maak het dak van je huis (of je schuur)  natuurlijker, op die manier maken we Nederland weer lekker groen. De dieren en het riool zijn je dankbaar, waarom vertellen we je later in dit blog.

Sedum matten gemakkelijk aan te brengen

Een mooi eindresultaat bewerkstelligen zonder veel moeite te hoeven doen, dat klinkt als een droom toch? Niet met onze sedum matten. Na de grondlaag aangebracht te hebben, rol je de sedum matten uit en stamp je ze aan. De matten nestelen zichzelf en jij kunt gaan profiteren van de voordelen. In veel gevallen is een dak vol sedum matten al binnen één dag aangelegd!

Sedum matten zijn op vrijwel ieder dak te plaatsen. Vaak wordt verondersteld dat matten alleen op een plat dak geplaatst kunnen worden, maar niets is minder waar. Huizen, appartementen of schuren, waar jij ook sedum matten wilt plaatsen: het is mogelijk.

Sedum matten helpt dieren

Waar groen is, zijn dieren. Zo ook bij een dak vol sedum matten. Wanneer jij ervoor kiest om je dak te voorzien van sedum matten gun je vogels en andere dieren een plek om te leven in de grijze stad. In de ‘concrete jungle’ vinden zij plotseling een plekje waar ze niet gestoord worden en groen om zich heen hebben.

Het riool ontlasten met sedum matten

Dat is wat er letterlijk gebeurt wanneer jij voor sedum matten kiest op het dak. De matten nemen veel regenwater op, daardoor hoeft er minder afgevoerd te worden naar het riool. Daarnaast nemen sedum matten Co2 op, zetten dit om in vuurstof en maken zo de directe omgeving ‘gezonder’. Ook het gehalte fijnstof wordt door sedum matten verminderd.

Hoeveel voordelen kan één toevoeging aan je huis, appartement of schuur hebben? Je maakt niet alleen je eigen leefomgeving mooier en gezonder, je denkt ook aan de dieren om je heen. Maak de stad weer groen, kies voor een natuurlijk dak!

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Of wil je direct een afspraak maken om sedum matten aan te leggen op jouw dak? Neem contact met ons op of klik op een van onderstaande links!

Wat is sedum eigenlijk?
Bestellen online
Subsidie

Liever persoonlijk advies?We helpen je graag verder

Offerte Aanvragen?
Binnen 1 werkdag een scherpe prijs