Grind eraf, groen erop!

De afgelopen 3 jaar is het aantal groene daken met 10% gestegen in Nederland. Dat is prachtig nieuws! Toch blijkt nog “maar” 0,5% van het totaal aantal daken van grijs te zijn veranderd naar een groendak. Dit kan anders… Dit kan beter… In samenwerking met de NMU (Natuur en Milieufederatie Utrecht) zijn we bezig om een actie op te zetten (met meerdere marktpartijen) om groene daken en alle voordelen die deze met zich meenemen nog meer onder de aandacht te brengen en daarmee het percentage Sedumdaken op te tillen naar een hoger level. Meer informatie volgt later hierover!

De ervaring heeft geleerd dat 90% van de bestaande schuurtjes in Nederland een dak heeft dat sterk genoeg is voor een  Sedumdak. Wanneer er grind op het dak ligt, kun je vrijwel elke “traditioneel” groendak (laten) installeren. Hoe? Grind eraf, groen erop! Waarom? Omdat een dak met grind een permanent draagvermogen heeft van circa 75kg/m² tot 100kg/m², afhankelijk van de laagdikte van het grind. Dit gewicht staat gelijk aan het gewicht van een groendak.

Ik heb geen grind op mijn dak liggen, wat nu?

Er zijn voldoende (schuur)daken waar geen grind op ligt, voor deze daken hebben wij een goed alternatief om het grijze dak te veranderen naar een bloemrijk en duurzaam Sedumdak. Speciaal voor deze daken hebben wij het UWgroendak lichtgewicht systeem. Dit systeem kan zowel door u zelf worden aangelegd middels onze doe-het-zelf pakketten, maar u kunt ook een offerte aanvragen zodat UWgroendak het dak geheel ontzorgd voor u aanlegt!

Waarom is een lichtgewicht groendak systeem zo’n mooi alternatief voor een “traditioneel” groendak?

Door het gebruik van deze lichtgewicht oplossing kunnen er vele malen meer groene daken worden aangebracht dan alleen met een substraatlaag van minimaal 4 cm (het “traditionele” groendak). Het verkoelende effect van deze (lichtgewicht) groene daken, de wateropname, de CO² opname en omzetting in zuurstof én verhoging biodiversiteit zijn allemaal redenen om ook lichtgewicht groene daken toe te passen naast de “traditionele” opbouw.

Is een lichtgewicht groendak met substraatrollen niet onnatuurlijk?

De substraatrol wordt gemaakt van 100% natuurlijke vezels van gesteente en wordt gebruikt als natuurlijke leefomgeving van de Sedumplant, er wordt in deze bodem dan niet gewerkt met chemicaliën of kunstmest. De Sedumplant is van nature een rotsplant en is dus gewend om op gesteente te leven. Water en voedingstoffen worden opgeslagen in substraatrol en zijn altijd direct beschikbaar voor opname van de Sedumbeplanting.

Elk sedumdak is anders, maar elk sedumdak is mooi!

Welk systeem u ook toepast op UW toekomstige groendak… De bovenste laag van UW groendak systeem is dé Sedummixmat. De Sedummat is ingezaaid met de volgende soorten Sedum: Sedum acre, Sedum album Coral Carpet, Sedum sexangulare, Sedum hispanicum, Sedum floriferum, Sedum hybridum, Sedum reflexum Blue Spruce, Sedum reflexum Angelina, Sedum spurium Coccineum, Sedum spurium Summer Glory, Sedum spurium John Creech, Sedum takesimense Deze mix is zorgvuldig uitgezocht zodat u in de winter een bedekt wintergroen dak hebt, welke zomers van mei tot september in bloei staat en vrolijke kleuren laat zien!

Welk systeem er ook onder de Sedummat ligt, de ontwikkeling van UWgroendak is bij iedereen anders.. Het is en blijft en natuurproduct dat zich laat leidde door omgevingsfactoren als locatie (schaduwarm, schaduwrijk) en weersomstandigheden en natuurlijk het onderhoud (ondanks dat een groendak onderhoudsarm is)!

Kies voor een sedumdak en maak je omgeving gezonder én mooier. Wil je meer informatie of een afspraak maken voor het aanleggen van een sedumdak? Neem contact met ons op of klik op een van onderstaande links!

Wat is sedum eigenlijk?
Onderhoud
Meest gestelde vragen

Liever persoonlijk advies?We helpen je graag verder

Offerte Aanvragen?
Binnen 1 werkdag een scherpe prijs